WORKSHOPS, CLINICS, RETREATS

Before attending a WORKSHOP or SILENT DAY RETREATplease SIGN UP with Carien: 

app to: +31(0)653552122 or mail to: info@yogafloor.nl  

S I L E N T   S U N D A Y

‘me-time’ in nobele stilte met Yoga en meditatie

Een dag voor/met jezelf!

3 april * 1 mei * 22 mei * 12 juni

van 10:00 tot 16:00 

 in het HEART TO HEART centrum, Huizerweg 54 in Bussum

€90,-

inclusief 2 Yogasessie’s en een vegetarische lunch.
Deze dag vindt plaats vanaf 5 deelnemers en met een maximum van 8 deelnemers. Dit voor extra veiligheid en rust.
Ervaar de kracht en de magie van je stilte: word je bewust van je lichaam en je ademhaling, het reguleren van je energie en het focussen van je geest. Met behulp van Shanti Flow Yoga, Restorative Healing Yoga en meditatie doe je een beroep op het zelfhelend vermogen van je lichaam, ervaar je het verstillen van je mind en het balanceren van je lichaam, geest en je spirit.

Shanti Flow Yoga & meditatie

Vegetarische lunch

Sound of Silence

Restorative Healing Yoga

aanmelden via WhatsApp: 06 53 55 21 22 of via mail: info@yogafloor.nl 
SHANTI FLOW YOGA: ”SHANTI” is Sankriet voor VREDE. Deze ‘flow’ lessen wisselen (lichte) inspanning en beweging af met ontspanning, meditatie en adem. Ze bieden de mogelijkheid om balans, rust en harmonie in lichaam en geest te ervaren. Het bewustzijn van het lichaam en de ademhaling, het reguleren van de energie en het focussen van de geest staan centraal. Carien gebruikt daarvoor de Yoga-Asana’s (fysieke houdingen), Pranayama’s (energie+ademwerk) en Kriya’s (energetische reinigingsrituelen) uit verschillende Yoga tradities. De Asana’s dragen bij aan soepelheid, gezondheid en kracht in het lichaam. De Pranayama’s, de bewuste adem en de Kriya’s zorgen voor innerlijke rust en een heldere geest.
RESTORATIVE HEALING YOGA is een hele ‘zachte’ en zeer ontspannende practice. Door het gebruiken van zogenaamde ‘props’ (hulpmiddelen zoals ‘bolsters’, blokken, kussens, dekens en banden) word je ondersteund op de juiste plekken en is het makkelijker in een houding te zijn en je rust er in te vinden, ondersteund door het ritme van je adem. En kun je meer ‘laten’, meer ‘zijn’. Het is bekend dat deze vorm van Yoga het para-sympatische zenuwstelsel activeert. Dit resulteert in het ontspannen van het reguliere zenuwstelsel: de bloeddruk en hartslag gaan omlaag en de spieren kunnen dieper ontspannen. En dan wordt het zelfhelend vermogen -dat we allemaal bezitten- aangesproken. Het heeft een helende werking op lichaam en geest.YOGAFLOOR PRESENTEERT: 

een WORKSHOP SERIE

  

De MAHA BHUTA, de Grote Elementen van ons bestaan:

AARDE, WATER, VUUR, LUCHT & ETHER

door Carien van den Honert 

De vijf natuurlijke elementen zijn de fundamentele bouwstenen van al het leven en ze bepalen het ritme ervan In de Yoga- en Ayurvedische filosofie bestaat ál het zichtbare én onzichtbare uit deze elementaire energieën: aarde, water, vuur, lucht en ether. Meer kennis en bewustzijn ervan geeft ons een sterkere basis voor het beoefenen van Yoga, meditatie en… Leven! Met gebruik van Asana (fysieke houding met adem en beweging), Meditatie (het vinden van rust in de mind) en Kriya (reiniging techniek), zullen we onze diepe verbinding met deze basis ingrediënten van ons bestaan ervaren.


masterclass:

het AARDE element in ons

3 uur YOGA, ADEMWERK & MEDITATIE

Aarde is het element dat we goed kennen, want alles dat een vorm heeft in de materiële wereld bestaat eruit.

In ons zorgt het aarde element voor kracht, vertrouwen en geduld.

Als het aarde element in ons in balans is, ervaren we stabiliteit, verbinding en kalmte.

data volgen…

09:30-12:30

Huizerweg 54 Bussum

€50,-  

opgeven: info@yogafloor.nl of via app 06 53552122


 

IN THE MAKING:

another YOGAFLOOR workshop

TSA LUNG

A Great Energy Balancing Practice from Tibet

TSA= channel (kanaal)     LUNG = Prana (life force/energy, a.k.a. Chi or Qi)

The Tsa Lung Practice is a training for the Lung, Chi, Qi or Prana: our Life Force. By stimulating the 5 elemental layers of energy of which we consist, our system can (re)balance the whole and will leave us clear minded, energized and grounded. With this powerful Tibetan Buddhist practice we combine breath retention, movement, visualisation and awareness. It contains of 5 sitting exercises that effect the 5 Tibetan Chakras (energy centres) and contrary to the Indian tradition, we start at the top chakra (which consists of the top 3 Indian chakras together, numbers 7, 6 and 5), and work our way down and end with our connection to the earth and its aliveness as a calming closure.

DATE: (in the planning)

TIME:

PRICE:


TSA LUNG in NL

De Tsa Lung practice is een training voor onze Lung (Tibetaans), Chi (Chinese), Qi (Japanese) of Prana (Sanskrit, Indiaas): onze levenskracht. Door het stimuleren van de 5 elementaire lagen van energie waar we uit bestaan, kan ons systeem de algehele balans herstellen en zo ons weer helder, energiek en geaard laten voelen. Bij deze krachtige Tibetaanse techniek combineren we adem-retentie, bewegingen, visualisatie en bewustzijn. Het betreft 5 zittende oefeningen die werken op de 5 Tibetaanse chakras (energiecentra) en in tegenstelling tot de Indiase traditie, beginnen we bij het bovenste chakra (dat de 3 bovenste Indiase nr. 7, 6 en 5 samen heeft gevoegd) en reizen we omlaag en eindigen beneden bij het aarde chakra, met als gevolg een afronding waarbij men zich geaard en levendig voelt.

DATUM:

TIJD:

PRIJS: